Gift of the US Government UNITED STATES EMBASSY
Bosnia and Herzegovina

Nikolina Bulović

Gradiška

E-mail:
bulovicnina@gmail.com

Nikolina je rođena 1994. godine u Gradišci, a trenutno je apsolventkinja na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci, na studijskom programu Grafičko inženjerstvo.

Od malih nogu je pokazivala interes za tehnologiju te rastavljala stvari poput satova, kako bi saznala na kom principu funkcionišu. Za grafičku tehnologiju se zainteresovala u toku srednje škole, jer je u slobodno vrijeme rado čitala knjige, pa se zapitala kako ne nastaju. Nikolina ističe da joj ovaj fakultet nije samo dao saznanja o procesu nastanka grafičkih proizvoda nego mnogo više. Kroz studiranje se upoznala sa načelima dizajna, 3D modelovanjem, multimedijom… Ističe da je oduvijek bila kreativna i zaljubljena u umjetnost, te da je ovaj fakultet spoj onog što najviše voli.

Učestovala je u raznim konkursima, radionicama i programima. Najviše ističe učešče na konkursu za idejno rješenje i dizajn torbe Međunarodnog simpozijuma AgroRes na kojem je osvojila treće mjesto. Od marta do juna 2016. godine učestvovala je u programu „Moja Praksa“ u organizaciji ICBL-a, te u firmi „Up studio production“, u timu dizajnera odradila grafička rješenja za internacionalni festival folklora „Dukatfest“.

Želja joj je da u budućnosti bude uzor djevojčicama, te da ih inspiriše i motiviše da se usude da uđu u svijet tehnologije. Ona smatra da je jedan od razloga, pored stereotipa, problem nedostatka uzora na koje mogu da se djevojke ugledaju.

CERK
BRAVO studio
Teleklik
InfoArs
ICBL