Gift of the US Government UNITED STATES EMBASSY
Bosnia and Herzegovina

Ružica Ostojić

Bijeljina

Ružica Ostojić je rođena u Bijeljini, gdje je i završila osnovnu i srednju tehničku školu. 2011. godine upisala je Filološki fakultet, koji je završila 2016. kao master filolog srbista.

Ružica je učestvovala na tromjesečnoj praksi, u kojoj je bila na poziciji Community manager-a, gdje se upoznala sa društvenim mrežama i načinom komunikacije u marketinške svrhe. Takođe, učestvovala je u projektima za medije i komunikaciju i napisala je nekoliko intervjua i druge vrste tekstova koji su objavljeni na web portalima.

Nju takođe zanima informaciona tehnologija, i kada se javila želja da uplovi u ovaj svijet, odlučila je da se upoznam sa HTML-om i CSS-om , te se kasnije upisala I na kurs Web design-a. Svidio joj se taj način ispoljavanja kreativnosti, ali je željela da napravim i nešto više od statične web stranice. Zbog se odlučila da izučava i PHP i MySQL. Ona konstantno obogaćuje svoje znjanje i stiče iskustva iz ove oblasti.

Ružica misli da se u IT kompanijama ne pravi diskriminacija prilikom zapošljavanja, te da je potražnja za IT sručnjacima velika, te da im dobrodošao svaki vrijedan i ambiciozan radnik. Ali nažalost, ona misli da je rad na ohrabrivanju djevojaka za ova zanimanja izostao i da predrasudi još uvijek postoje zbog čega se većina djevojaka odluči za druga zanimanje.

CERK
BRAVO studio
Teleklik
InfoArs
ICBL