Gift of the US Government UNITED STATES EMBASSY
Bosnia and Herzegovina

Tanja Madžarević

Ona je inženjerka, iskusna poduzetnica i uspješna menadžerica, fokusirana na razvoj poslovanja IT startupa i firmi, i na edukativne projekte iz STEM oblasti.

Ona je inženjerka, iskusna poduzetnica i uspješna menadžerica, fokusirana na razvoj poslovanja IT startupa i firmi, i na edukativne projekte iz STEM oblasti za mlade u Bosni i Hercegovini i Americi.

Započela je svoju karijeru prije 20 godina u američkoj telekomunikacijskoj korporaciji Sprint, istovremeno pohađajući fakultet. Nakon završetka studija svoje znanje i do tada stečeno iskustvo primjenjuje u Centru za poslovnu edukaciju, gdje ima priliku da dizajnira, implementira i koordinira različite edukativne projekte za biznis sektor. Prve poduzetničke korake je napravila 2010. godine kada pokreće online servis za naručivanje i dostavu jela iz lokalnih restorana. 2012. godine se vraća u američku firmu gdje do 2017. godine radi na startup programima, razvoju poslovanja i poboljšanju konkurentnosti malih i srednjih preduzća iz IKT sektora i pripremi mladih za tržište rada u IKT sektoru.

Tanja je dobitnica stipendije američkog Ministarstva vanjskih poslova, lokalna liderka za najveći hakaton na svijetu za studente i poduzetnike koje organizuje NASA – International Space Apps Challenge (180 lokacija/110 timova/15000 učesnika), i nacionalna ekspertica za World Summit Awards – globalno takmičenje društveno odgovornih IT rješenja. Na Global Entrepreneurship Summit-u 2016. godine je bila izabrana da bude delegat Bosne i Hercegovine. Završila je Fakultet elektrotehnike u Tuzli, a titulu magistrice znanosti stekla na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Aktivna je članica udruženja Bosnia Agile, Alumni mreže Američke ambasade u BiH i asocijacije Akademac.

CERK
BRAVO studio
Teleklik
InfoArs
ICBL