Gift of the US Government UNITED STATES EMBASSY
Bosnia and Herzegovina

Milica Jovičić

Banja Luka

E-mail:
milica.jovicic@outlook.com

Milica je rođena 2.7.1996. u Banjoj Luci.

Završila je Opću gimnaziju Katoličkog školskog centra ”Bl. Ivan Merz” u Banjoj Luci, i trenutno je studentica Fakulteta političkih nauka i polaznica druge generacije SHL Akademije za lidere u civilnom društvu.

Već duži niz godina bavi se omladinskim aktivizmom, zbog čega je 2016. godine dobila nagradu Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske za poseban doprinos razvoju volontiranju u Republici Srpskoj.

Učestvovala je na mnogobrojnim projektima vezanim za IT, digitalni marketing, socijalno preduzetništvo, projekt menadžment i PR. Kao jedno od posebnih iskustava izdvaja poziciju projekt asistenta na projektu ”Hackathon 2016. – Zajedno postižemo više” realizovan u saradnji IT Cluster Banja Luka i Amabasade SAD u Bosni i Hercegovini.

Trenutno je na poziciji projekt koordinatora na projektu ”Vrijeme je za nadarene, izvrsne i talentovane mlade” koju realizuje Institut za ravoj mladih i zajednice ”Perpetuum mobile” u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a za cilj ima sistemski organizovan pristup kreiranja metodologije i modaliteta edukacije nastavnog osoblja u prepoznavanju darovite djece u višim razredima osnovnih škola. Već tri godine zadužena je za PR ”Centra za razvoj karijere”.

 

Milica ističe da prilike za mlade ljude postoje, ali stvar je samo koliko su oni hrabri da izađu iz svoje ” zone komfora”.

CERK
BRAVO studio
Teleklik
InfoArs
ICBL