Gift of the US Government UNITED STATES EMBASSY
Bosnia and Herzegovina

8 RAZLOGA ZAŠTO SE OBRAZOVATI ZA TECH SVIJET •

Mnogobrojni su razlozi zašto bi trebala biti dio TECH svijeta, ali izdvajamo nekoliko opštih:

  1. Razni načini učenja kroz formalno i neformalno obrazovanje, besplatni online kursevi i tutorijali

Osim škola i fakulteta koji daju potrebno znanje za tech zanimanja imamo i veliki broj online kurseva, programa za učenje, video tutorijala i sličnih stvari koji nam daju mogućnost da sami učimo kod kuće, dakle vrlo lako možemo prikupiti potrebno znanje.

  1. Razvijanje kongitivnih sposobnosti, upotrebljavanje logike, kreativnosti, mašte i stalno učenje novih stvari

Tehnologija se stalno razvija i zbog toga nema kraja našem učenju. Dobijamo nove poglede na svijet i počinjemo drugačije razmišljati kako riješiti neke probleme. Osim toga koristimo i svoju maštu i razvijamo kreativnost.

  1. Zanimanje koje ima svijetlu budućnost, ide u korak sa vremenom

Sva tech zanimanja su zanimanja budućnosti, nikad neće zastarjeti samo će napredovati. Veliki broj drugih zanimanja će biti zamijenjeno tehnologijom, a mi ćemo time upravljati.

  1. Laka i brza zapošljivost

Vrlo je malo ljudi u tech svijetu a tehnologija konstantno napreduje i zbog toga je danas veoma lako pronaći posao vezan za tech svijet.

  1. Mogućnost ostvarivanja zanimljive i dinamične karijere

Osim što se možemo zaposliti odmah po završetku školovanja vrlo lako možemo sami pokrenuti vlastite projekte, a vrlo je popularan i freelancing.

  1. Mogućnost biranja boljih radnih uslova

Često postojanje fleskibilnih radnih sati, mogućnost rada od kuće što je većini jednostavnije i isplativije i druge beneficije.

     7. Saradnja sa ljudima iz drugih država

Mogućnost pronalaska posla van granica naše drzave, ali bez napuštanja udobnosti vlastitiog doma, sve se radi preko interneta.

  1. Znatno viši prihodi nego u drugim zanimanjima

Svi poslovi koji su vezani za tech svijet su cijenjeni i veoma visoko plaćeni čak i na našim prostorima, a pogotovo u nekim razvijenijim državama.

 

CERK
BRAVO studio
Teleklik
InfoArs
ICBL