Gift of the US Government UNITED STATES EMBASSY
Bosnia and Herzegovina

HACKATON

  • ŠTA? Takmičenje u kreiranju web i mobilnih aplikacija na temu modernih načina komuniciranja
  • KO? Prijaviti se mogu mladi iz cijele Bosne i Hercegovine koji imaju između 17 i 25 godina – individualno, ili kao tim od maksimalno 5 članova.
  • KAD? U periodu od 27.10.2017. do 29.10.2017. godine
  • GDJE? U prostorijama Fakulteta elektrotehnike u Tuzli
  • PREDZNANJE? Naravno, u pitanju je takmičenje.
  • KAKO UČESTVOVATI? Popuniti online prijavu na linku :

https://hackathon.bicomsystems.com/, koja obuhvata osnovne informacije o Vama i kratko motivacijsko pismo

  • PLUS INFO: Kompanija Bicom Systems bavi se razvojem telekomunikacijskih sistema, spremnih za upotrebu i distribuciju širom svijeta. Bicom Systems je prva kompanija u svijetu koja je razvila ovakav proizvod zasnovan na otvorenim standardima, i ima za cilj osloboditi svijet od tradicionalnih telekomunikacijskih sistema, razvojem i upotrebom najnaprednijih tehnologija današnjice.

Organizacijom najvećeg hackatona u Tuzli do sada, u saradnji sa tri studentske organizacije (EESTEC LC Tuzla, FET Tuzla i IEEE Student Branch Tuzla), Bicom Systems želi pružiti priliku mladim ljudima da pokažu svoju kreativnost i talenat, te realiziraju svoje ideje iz domena telekomunikacija.

Vrijedni organizacijski timovi će se potruditi da obezbijede sve neophodne uvjete za produktivan rad, a za najbolja rješenja koja unaprjeđuju oblast telekomunikacija predviđene su vrijedne novčane nagrade.

Stručni žiri koji će ocjenjivati radove čini tim visoko kvalifikovanih i talentovanih ICT stručnjaka. Osim novčanih nagrada za najbolje timove, istaknuti pojedinci dobit će priliku za zaposlenje ili stipendiranje od strane Bicom Systems kompanije.

Za sve učesnike izvan Tuzle bit će obezbijeđen smještaj, te refundirani putni troškovi.

Broj učesnika je ograničen!

Let’s communicate in Tuzla!

https://hackathon.bicomsystems.com/

 

CERK
BRAVO studio
Teleklik
InfoArs
ICBL